SHARIETHA KRING KAMPIOEN, ROXETTE RESERVE KAMPIOEN VAN KNHS KRING DE BARONIE

30 juni 2018 vond bij Manege Thielen in Tilburg de finale dressuur wedstrijd plaats voor afvaardiging naar de Outdoor Brabantse Kampioenschappen Dressuur 2018 die op 28 juli te Sint Anthonis plaatsvinden.

Ik werd met Sharietha en Roxette wederom in de hoogste FEI ponydressuurklasse DE-Z2 respectievelijk Kring Kampioen en Reserve Kring Kampioen.

Met het leveren van deze prestatie heb ik mij voor de 18de keer gekwalificeerd voor deelname aan de Brabantse Kampioenschappen.

Met Sharietha haalde ik in de finale een gemiddelde score van 68,01% en met Roxette een gemiddelde score van 67,56%

SHARIETHA KRING KAMPIOEN, ROXETTE RESERVE KAMPIOEN

2 juli 2017 ben ik met mijn 9 jarige Welsh pony Sharietha Kring Kampioen en met mijn 8 jarige Welsh Partbred pony Roxette Reserve Kampioen in de hoogste FEI pony Dressuur klasse DE-Z2 v/d KNHS Kring de Baronie geworden.

Met Sharietha haalde ik in de finale een gemiddelde score van 66,38% en met Roxette een gemiddelde score van 71,31% 

Met beide pony's ben ik afgevaardigd naar Outdoor Brabantse Kampioenschappen op 29 juli 2017

TILBURGS SPORT GALA 2015

Vrijdag avond 11 december 2015 werden tijdens het Tilburgs Sportgala de Tilburgse Sportprijzen 2015 uitgereikt.

Samen met  Gijs Toemen (voetbal)  en Sander van Berkel (hockey) was ik genomineerd voor de Mariska Lips Award 2015.

Uiteindelijk ben ik ex-aequo tweede geworden met Gijs Toemen, Sander van Berkel kreeg de Mariska Lips Award uitgereikt door de conrector van het Koning Willem 2 College mevrouw Cuppers. 

Mevrouw Cuppers sprak met lovende woorden over ons alle drie, de jury vond het een close finish en de beslissing was erg moeilijk te nemen maar uiteindelijk na rijp beraad is de keuze op Sander van Berkel gevallen.

Sander, hierbij nogmaals van harte gefeliciteerd. 

IK BEN GENOMINEERD VOOR DE MARISKA LIPS AWARD

Op 11 december worden tijdens het Tilburgs Sportgala de Tilburgse Sportprijzen 2015 uitgereikt.

Ik ben samen met  Gijs Toemen (voetbal)  en Sander van Berkel (hockey) genomineerd voor de Mariska Lips Award.

Het bestuur van de Stichting Topsportopleiding Tilburg heeft besloten met ingang van 2006 een prijs in te stellen voor die leerling van de topsportopleiding die de combinatie van sport en school op de beste manier invult. De prijs is vernoemd naar Mariska Lips, de eerste die als leerling van de topsportopleiding Nationaal kampioene werd. Mariska was niet alleen een getalenteerd paardrijdster, maar was tevens een uiterst ambitieuze leerling op school, kortom een voorbeeld leerling. Mariska is op 1 oktober 2003 overleden na een val tijdens het paardrijden. 

Vanaf 2 december kan er gestemd worden via de website van het Brabants Dagblad.

PERSBERICHT DIVERSE MEDIA KNHS DIVOZA CUP 

Ondanks de hoge temperaturen en midden in de “spanning” rondom de laatste toetsweek flikt de 15 jarige dressuur amazone Britney van Herk uit Haghorst het toch maar weer en weet zij afgelopen weekend geweldige dressuur prestatie’s neer te zeten. 

Zaterdag 4 juli, heeft zij met haar 6 jarige pony Roxette in het Brabantse Mortel deel genomen aan de selectie voor het KNHS Divoza Kampioenschap Jonge Dressuur Pony’s 2015. Het kampioenschap wordt georganiseerd in samenwerking met het New Forest, Welsh en NRPS stamboek en heeft als doel de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren. Aan het kampioenschap en de voorafgaande landelijk georganiseerde selectiewedstrijden kunnen vier- vijf en zesjarige pony’s deelnemen die behoren tot de categorie C of D. De wedstrijden staan open voor alle pony's, ongeacht stamboek. 

In de klasse D voor 6 jarige pony’s behaalde Britney met Roxette afgelopen zaterdag het reserve dag kampioenschap. Britney heeft Roxette net zoals haar andere jonge pony Sharietha helemaal zelf beleerd. 

Zondag 5 juli, vond in het Brabantse Bavel de finale om het Kring Kampioenschap dressuur pony’s v/d KNHS Kring de Baronie plaats waarmee tevens de afvaardiging naar het Brabants Kampioenschap wordt bepaald.

Britney reed hier met haar nog maar 7 jarige pony Sharietha in de klasse DE-Z1 en met haar meer ervaren pony Amour in de hoogste pony dressuur klasse DE-Z2.

Met beide pony's reed Britney gedegen dressuurproeven en wist zij in de klasse DE-Z1 beslag te leggen op een vijfde plaats en in de klasse DE-Z2 op een derde plaats. 

Hiermee heeft zij zich met beide pony’s, met haar pony Amour zelfs voor de twaalfde keer, weten te kwalificeren voor afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen dressuur pony's dat op 15 augustus te Zijtaart plaats vind.  

 

ZOWEL SHARIETHA ALS AMOUR DOOR NAAR DE BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2015

5 juli 2015 vond de vijfde en daarmee laatste selectie wedstrijd van de kring De Baronie plaats.

Ik ben zowel met Sharietha in de klasse DE-Z1 als met Amour in de klasse DE-Z2 afgevaardigs naar de Outdoor Brabantse Kampioenschappen 2015.

Met Amour is dit voor de twaalfde keer dat ik deel ga nemen aan de Brabantse Kampioenschappen. 

 

AMOUR KRINGKAMPIOEN KRING OIRSCHOT KLASSE DE-Z1

4 januari 2015 ben ik met Amour Kringkampioen van de kring Oirschot in de klasse DE-Z1 geworden. Dit is voor ons een hele mooie afsluiting van de Kring-selectie's voor de kring Oirschot. Nu mogen Amour en ik ons voor de elfde keer voor gaan bereiden op de komende Brabantse Kampioenschappen welke van 6 t/m 8 februari 2015 te Schijndel plaats gaan vinden.

 

BRITNEY VAN HERK KRING KAMPIOEN V/D KRING OIRSCHOT DRESSUUR PONY’S KLASSE DE-Z1

8 januari 2015

Een goed begin van 2015 voor de 14 jarige dressuuramazone Britney van Herk uit Haghorst met haar Welsh pony ruin Amour.

Trainer en coach Miranka Schellekens van Dressuurstal Schellekens, Olympisch Dressuur en Trainingscentrum uit Best, had er alle vertrouwen in. Britney had de gehele Kerstvakantie bij  Miranka getraind. 

Zondag 4 januari 2015 vond in Boxtel de finale en daarmee de laatste selectie om het Kring Kampioenschap v/d Kring Oirschot Dressuur pony’s plaats. Britney reed met haar pony Amour een foutloze dressuurproef en behaalde hiermee met haar pony Amour het Kring Kampioenschap v/d Kring Oirschot in de dressuur klasse DE-Z1. Een knappe prestatie waarmee zij zich voor de elfde keer met haar pony Amour plaatst voor deelname aan het Brabants Kampioenschap wat van 6 t/m 8 februari te Schijndel plaats gaat vinden. Na het Brabants Kampioenschap wil Britney Amour graag als leerpony overdragen aan een geschikte nieuwe ruiter of Amazone. 

Met haar twee jonge pony’s, nam zij ook deel aan de Kring finale. De 5 jarige Welsh merrie Roxette die zij in de dressuur klasse DE-M1 uitbrengt (reserve Brabants Kampioen 2014 dressuur klasse D-B) en haar 6 jarige Welsh merrie Sharietha (dagkampioen en 5de van Nederland KNHS Kampioenschap jonge dressuur pony’s 2014) die zij eveneens in de dressuur klasse DE-Z1 uitbrengt.

Zij reed met beide pony’s gedegen dressuurproeven maar beide hadden last van spanning waardoor zij de overwinning niet naar zich toe konden trekken.

VIJFDE PLAATS OVERALL RUBRIEK 6 JARIGE PONYS FINALE KNHS DIVOZA KAMPIOENSCHAP JONGE DRESSUUR PONYS TE KOOTWIJK

23 augustus 2014 heb ik met Sharietha de vijfde plaats overall behaald tijdens de Finale van het KNHS Divoza Kampioenschap Jonge Dressuur ponys te Kootwijk. Ik ben super trots op Sharietha die hiermee tot de top van de Nederlandse jonge dressuur ponys behoord en de beste 6 jarige dressuurpony van Brabant in 2014 is.  

DERDE PLAATS RUBRIEK 5 JARIGE PONYS SELECTIE KNHS DIVOZA KAMPIOENSCHAP JONGE DRESSUUR PONYS TE TOLBERT

26 juli 2014 heb ik met Roxette de derde plaats behaald tijdens de Selectie voor het KNHS Divoza Kampioenschap Jonge Dressuur ponys te Tolbert. In het hoge noorden was een heel sterk deelnemers veld aanwezig en ik ben dan ook heel erg trots op Roxette. Nu afwachten ofdat wij ook door mogen naar de finale op 23 augustus in Kootwijk. Het zou geweldig zijn als ik zowel met Roxette als met Sharietha aan de finale deel kan gaan nemen. 

DAGKAMPIOEN RUBRIEK 6 JARIGE PONYS SELECTIE KNHS DIVOZA KAMPIOENSCHAP JONGE DRESSUUR PONYS TE DE MORTEL

5 juli 2014 ben ik met Sharietha Dagkampioen geworden tijdens de voorselectie van het KNHS Divoza Kampioenschap Jonge Dressuur ponys te de Mortel en rechtstreeks afgevaardigd naar de finale die op 23 augustus te Kootwijk plaats vindt. 

Mooie resultaten op KNHS Divoza Kampioenschap in De Mortel en Utrecht

DRESSUUR

08 juli 2014

Utrecht/De Mortel (KNHS) – Op zaterdag 5 juli zijn twee selectiewedstrijden van de KNHS Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s verreden. In De Mortel en Utrecht gingen talentvolle vier-, en vijf- en zesjarige de strijd met elkaar aan voor een plek in de finale op 23 augustus in Kootwijk.

Tijdens de selectiewedstrijden worden de pony’s beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Tijdens een wedstrijd worden maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan toegelaten. In De Mortel gaven juryleden José Huberts en Claartje van Andel de hoogste punten van de dag aan de vierjarige Kinetic Wizard (v. Klein Roderijs Cocktail) die door Demy Kurstjens naar 79 punten werd gereden. De rubriek voor vijfjarigen werd gewonnen door King Stayerhof’s Jango (v. Kosmo van Orchid's) met Elja van Doorn. Bij de zesjarige dressuurpony’s ging de winst naar Sharietha (v. Orchard Boginov) die onder het zadel van Britney van Herk 77.5 punten scoorde.

Bij de Voornruiters in Utrecht stond zaterdag 5 juli ook een selectiewedstrijd voor het KNHS-Divoza Kampioenschap op het programma. De hoogste dagscore was voor de zesjarige SH. King Louie (v. Heitraks Marvin) die door Laura Angélique Kompier naar een score van 78 punten werd gereden. 

In de rubriek voor de vijfjarige pony’s ging de zege naar Vyanna (v. Vlegel) met Emma van der Mark. Bij de vierjarigen was de overwinning voor Orchid’s Tiesto (v. Kantjes Carlando) onder het zadel van Nina Paans.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van het KNHS-Divoza Kampioenschap voor Jonge Dressuurpony’s is op vrijdag 11 juli in Langeraar.  

RESERVE BRABANTS KAMPIOEN

Tijdens de Indoor Brabantse Kampioenschappen welke plaats vonden van 31 januari t/m 2 februari 2014 ben ik met Roxette in de klasse D-B met 66,76% (1 puntje verschil met de kampioen) reserve Brabants Kampioen geworden.

Een top prestatie als je bedenkt dat het deelnemersveld uit 32 combinatie's bestond en Roxette pas 7 maanden onder het zadel is. Ik ben dan ook super blij en reuze trots op haar.  

Ik bedank iedereen maar met name mijn ouders, Opa Ad, Oma Nel, Jos, Luus, Miranka Schellekens van Dressuurstal Schellekens, Victor en alle supporters die mij gesteund en aangemoedigd hebben.

ERERONDE KLASSE D-B INDOOR BRABANTS KAMPIOENSCHAP 2014

Er is geen video geplaaatst

PRIJSUITREIKING & ERERONDE KLASSE D-B INDOOR BRABANTS KAMPIOENSCHAP 2014

13. feb, 2014

KNAPPE PRESTATIE IN DE HILVERBODE VAN 13 FEBRUARI 2014

Een leuk artikel over mij en Roxette in de Hilverbode na het behalen van ons reserve Brabants Kampioenschap klasse D-B op 2 februari jongstleden.

Om dit artikel online te lezen kopiëert en plakt u onderstaande link in uw browser.

http://www.prepresskelpen.nl/epaper/0714_hilverbode/index.html#/14/